Організаторів київського пташиного могильника арештували на 2 місяці

10 Червня 2018 09:22

Ввечері 8 червня Печерський районний суд столиці обрав запобіжний захід власникам і керівнику структурного підрозділу одного з найбільших агрохолдингів України ТОВ “Комплекс-Агромарс”. Вони випускають курятину під маркою “Гаврилівські курчата”.

Таку інформацію повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у Twitter. Вона розповіла, що за створення пташиного могильника Марині та Євгену Сігалам, власникам агрохолдингу, обрано запобіжний захід – тримання під вартою потягом двох місяців. Але суд надав можливість внесення застави – 90 та 80 мільйонів гривень відповідно.

Окрім того, на два місяці заарештовано директора структурного підрозділу агрохолдінгу. Проте також з можливістю внесення застави – 84 мільйони гривень.

Нагадаємо, 8 червня правоохоронці виявили, що один із найбільших агрохолдингів України створив на Київщині незаконний могильник птахів, порушуючи правила екологічної безпеки та санітарні норми. Підприємство захоронило рештки курей у землю, щоб зекономити гроші на утилізацію.

За законом, рештки забитих птахів мають зберігатися на спецмайданчиках та не потрапляли у землю, річки та озера. Річ у тім, що небезпечні сполуки, утворені від розкладання решток, отруюють ґрунт і води. Це загрожує екологічною катастрофою регіону та масовим захворюванням населення.

https://uain.press/economics/organizatoriv-kyyivskogo-ptashynogo-mogylnyka-areshtuvaly-na-2-misyatsi-844103