Погроми циганських поселень – наслідки бездіяльності поліції

26 Червня 2018 16:51

Якщо до поліції надходять конкретні звернення з приводу тієї чи іншої проблеми циганського населення, наприклад як у Києві, а натомість правоохоронці не реагують, то громадянам доводиться реагувати актуалізованими спільнотами.

Таку думку висловив редактор журналу «Консерватор» Матвій Дихановський у ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

«Останнім часом ми спостерігаємо підвищену пасіонарність українського суспільства, зокрема, після подій революції гідності. Це все пояснює тим, що поліція, та загалом інститути влади не справляються зі своїми головними обов’язками.

Відтак громадськість, а це як організовані патріотичні організації, так і окремі активні громадяни, які гуртуються навколо своїх громад, починають діяти активніше», – зазначив Дихановський.

Щодо ромів, то журналіст вважає, що ситуація складається подібним чином. І якщо етнічний кримінал загострюються, то українці починають реагувати, як можуть.

«Останнім часом проблема етнічної злочинності стала більш актуальною. Ми бачимо постійні скарги киян та інших жителів українських міст на крадіжки, спроби викрадення дітей та проблеми з наркотиками з боку циганського населення.

Тому спільнота актуалізується і вирішує ці питання тими силами, які в них є. І якщо до поліції надходять конкретні звернення з приводу тієї чи іншої проблеми циганського населення, наприклад як у Києві, а натомість правоохоронці не реагують, то громадянам доводиться реагувати актуалізованими спільнотами», – констатував Матвій Дихановський.

https://zik.ua/news/2018/06/26/pogromy_romskyh_poselen__naslidky_bezdiyalnosti_politsii__zhurnalist_1354517