Президентські рейтинги. Хто до вподоби киянам?

12 Червня 2018 09:00

Днями  учасники громадського проекту  “Українське демократичне коло” опитали доросле населення столиці – киян, які мають право брати участь у майбутніх виборах.

Результат претендує на високу об’єктивність, оскільки в ході опитування населення десяти київських районів було представлено пропорційно.

Респонденти відповідали на запитання щодо виборів до українського парламенту та визначались щодо майбутнього Президента. Активісти зізнаються: після обробки відповідей киян були отримані досить неочікувані результати, які пролили світло на реальні рейтинги партій, які бачить українське суспільство сьогодні.

Отже, упевненість в тому, участь в парламентських виборах потрібно взяти, висловили 65,1% опитаних.

Якби парламентські вибори проводилися на початку червня 2018 року, а у виборчому бюлетені були вищевказані партії та їх лідери, то прохідний бар’єр (5%) подолали б: Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” (15,0%), “Партія “Слуга народу” (10,2%), Партія “Блок Петра Порошенка “Солідарність” (8,6%), Партія “Громадянська позиція” (8,1%), Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна” (6,2%), Партія “Об’єднання “Самопоміч” (5,8%), Партія “За життя” (5,6%).

Що стосується майбутніх виборів гаранта, про свою імовірну участь заявили 67,7% опитаних.

Як виявило опитування, якби вибори Президента відбувались найближчої неділі, то найбільшу кількість голосів киян отримала би Юлія Тимошенко (14,7%). Не надто відстав від одіозної лідерки БЮТ очільник партії “Слуга народу” Володимир Зеленський, набравши за відповідями рейтинг 10,4%. На третє почесне місце кияни “посадили” чинного Президента Петра Порошенка із результатом у 7,8   %.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крім того, за “іншого” кандидата готові проголосувати 8,6 відсотків (від тих, що візьмуть участь у виборах), 1,7 відсотки хочуть зіпсувати бюлетень і 14,7 відсотками було важко відповісти на поставлене питання.

Раніше “Знай.uа” писав про те, що згідно із соціологічним опитуванням,фронтмен “Океан Ельзи” досі в лідерах рейтингів.

Лідер українського гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук вже не приховує: втомився постійно чути про свою кандидатуру на майбутніх президентських виборах, котрі заплановані на 2019 рік. Нещодавно артист заявив: жодній його відповіді все одно не повірять.

Джерело: https://m.znaj.ua/capital/kyyany-nazvaly-majbutnogo-prezydenta-ta-partiyu-lidera