Росіяни знов брешуть?

29 Червня 2018 10:30

Олега Сенцова, який голодує вже 46-й день, відвідали у колонії. Втім, не український омбудсмен Людмила Денісова, а її російська колега Тетяна Москалькова, заявивши, що стан українського режисера задовільни. Денісова вже заявила, що не вірить повідомленням російської уповноваженої з прав людини, тож і надалі наполягає на негайному візиті, щоб на власні очі побачити стан українського бранця. Про це повідомляє “5 канал”.

Вже завтра Денісова планує провести прес-конференцію у Москві, де обговорить блокування її візитів до в’язнів.

“Я прошу надати такі доручення вашим державним органам, чиновникам, які зараз тут проїжджали для того, щоб все-таки надати можливість зустрітися, надати нам офіційну інформацію щодо стану здоров’я Олега Сенцова, щоб ми знали, як почуває себе Клих, як почуває себе Балух, як почуваються всі інші політв’язні”, – сказала Денісова.

Як повідомляв 5.UA, сьогодні уповноважену вкотре не пустили до колонії Білий Ведмідь, на Уралі, де і перебуває український режисер. Втім, заяву до керівництва колонії черговий прийняв. Кортеж її російської колеги проїхав на територію колонії повз Денісову. Тетяна Москалькова її проігрорувала. Після візиту заявила, що стан здоров’я Сенцова загалом задовільний. Втім, російська сторона висловила занепокоєння щодо ситуації довкола українця, оскільки він не припиняє голодування. Посольство України у Російській федерації, зі свого боку, спрямувало ноту МЗС Росії щодо негайного допуску українського омбудсмена до Сенцова.

Нагадаємо, 14-го травня незаконно заґратований режисер оголосив безстрокове голодування, з вимогою звільнити усіх українських бранців Кремля.

https://www.5.ua/polityka/moskalkova-rozpovila-pro-zadovilnyi-stan-sentsova-denisova-ombudsmenu-rf-ne-viryt-172634.html