Центр травматерапії для бійців відкриють у Києві

25 Червня 2018 11:37

Цього літа в Києві відкриється центр травматерапії, в якому бійці, що повертаються з війни, зможуть отримати психологічну консультацію.

Центр створено за участю фахівців із США, і психологічну допомогу там надаватимуть за американським стандартом, пише Цензор.НЕТ із посиланням на Голос Америки.

Травматерапія США накопичила великий досвід роботи з ветеранами воєн і виробила ефективні методи. Тепер американські психологи вчать українських колег працювати за своїм стандартом.

“Ми працюємо за протоколами ветеранської адміністрації та Інституту медицини США, і за загальними протоколами, які підтверджуються дослідженнями в Америці. У нас є фахівці, які особисто знають, як це, бути військовим, який повертається додому, і як воно моторошно, коли треба реадаптуватись, а ти все ще думками там, на фронті”, – розповідає Ольга Запорожець, доцент кафедри психологічного консультування Regent University, керівник українсько-американської програми травматерапії.

Професор Regis University, ліцензований консультант із сімейної терапії Джошуа Креймеєр пройшов Ірак і Косово. Він каже, що травматерапія допомогла йому особисто перемогти посттравматичний синдром, реадаптуватися до мирного життя, заново налагодити відносини із сім’єю.

“Так, я можу бути прикладом. І зараз я намагаюся допомагати іншим. Я працював для Міністерства у справах ветеранів США. І, так би мовити, вірю в те, що продаю. Адже і мій власний досвід, і десятки інших прикладів, які я бачив, доводять, що це працює. Це нелегко, це потребує часу, але це працює. І я хочу допомогти побудувати таку ж систему тут, в Україні”, – каже Джошуа Креймеєр.

https://ua.censor.net.ua/video_news/3073214/tsentr_travmaterapiyi_dlya_biyitsiv_vidkryyut_u_kyyevi_psyhologichnu_dopomogu_tam_nadavatymut_za_standartamy