У Києві відбулося нагородження переможців конкурсу «Стежками Каменяра»

2 Червня 2018 11:49

У четвер, 1 червня 2018 року, біля погруддя І.Франка у Києві відбулося нагородження переможців Всеукраїнського учнівського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра». Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Міжнародного фонду Івана Франка.

У цьогорічному конкурсі взяли участь 1811 школярів з усіх регіонів України. Журі конкурсу оцінювало роботи у чотирьох номінаціях – «Проза», «Поезія», «Драматургія», «Найкраща ілюстрація до творів Івана Франка» – у двох вікових категорія: 6-11 років та 12-16 років відповідно. Організатори конкурсу відзначили не тільки високий художній рівень робіт, але й особливу позитивну енергетику дитячих творінь.

8 переможців конкурсу, по два переможці в кожній номінації , отримали дипломи та цінні подарунки. За підсумками конкурсу, у номінації «Драматургія»: у віковій категорії 6-11 років перемогла робота Морозан Марії «Свято мови» (Одеська обл., м. Кілія); у віковій категорії 12-16 років перемогу здобула п’єса Гузелик Андріани «Диво-скринька» (Тернопільська обл., м. Теребовля).

У номінації «Поезія»: у віковій категорії 6-11 років найбільшу кількість голосів журі здобула робота Усенко Маргарити «З Україною в серці» (м. Суми); у віковій категорії 12-16 років перемогла поезія Дорошенко Анастасії «Чорна чайка» (Чернігівська обл., м. Прилуки).

У номінації «Проза»: у віковій категорії 6-11 років, за рішенням журі, перемогла казка Бадири Анни «Фарбований лис» (Волинська обл., м. Ковель); у віковій категорії 12-16 років перемогла робота Яненко Вікторії «Герої не вмирають!» (Полтавська обл., м. Кременчук).

Номінація «Найкраща ілюстрація до творів Івана Франка»: у віковій категорії 6-11 років перемогла робота «Фарбований лис» за авторства Кондрин Аліни (Івано-Франківська обл., м.Долина); у віковій категорії 12-16 років перемогла картина Головатюк Ольги під назвою «Боротьба за життя» (Київська обл., с. Шпитьки).

Окремі нагороди від онука Івана Франка – Роланда Франка – отримали Касянчук Надія за поезію «Рядками нічної метушні» (м. Тернопіль), Чухліб Максим за прозу «Син народу, що вгору йде!» (м. Львів), Зіньківський Дмитро «Непоборимий син землі!» (Луганська обл., с.Зориківка).

Також від Міністерства освіти і науки України були нагороджені відзнаками члени журі та вчителі-наставники.

Після урочистостей переможці відвідали Квартиру-музей родини Івана Франка у Києві.

Нагадаємо, Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра» було організовано Міжнародним фондом Івана Франка, Міністерством освіти і науки України та ГО «Львівське товариство» у м. Києві. Нинішнього року конкурс проводився вперше і мав на меті посилити творчу мотивацію у вивченні учнями закладів загальної середньої освіти творчості Івана Франка через створення літературно-мистецьких творів у різних жанрах, у яких працював Іван Франко, та дослідити його літературну спадщину, наукову, культурологічну та громадську діяльність.

http://k-z.com.ua/kievskie-novosti/46961-u-kievi-vidbulosya-nagorodzhennya-peremozhciv-konkursu-stezhkami-kamenyara