У Києві за ініціативи посольства Індії 23 червня пройде масова йога-сесія на Хрещатику

13 Червня 2018 02:29

Загалом у рамках відзначення Міжнародного дня йоги у столиці заплановано три заходи. Церемонія відкриття відбудеться сьогодні, 21 червня пройде фестиваль індійської культури Йога Мела.

У Києві 23 червня в рамках відзначення Міжнародного дня йоги проведуть масову йога-сесію «Марафон без метушні» на вул. Хрещатик, на яку запрошені представники Книги рекордів Європи.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив надзвичайний та повноважний посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті. Розпочнеться захід о 18.00 біля Київської міської державної адміністрації.

Як зазначили учасники прес-конференції, йогу – давню індійську традицію – практикують в Україні понад 50 тис. людей. Посол нагадав, що у 2017 році на йога-марафоні в Києві було зареєстровано національний рекорд України – 1517 учасників, і висловив сподівання, що цього року до заходів долучаться ще більше прихильників йоги – очікується понад 4 тис. учасників, у зв’язку з чим запрошені представники Книги рекордів Європи. Манодж Кумар Бхарті підкреслив, що минулорічна йога-сесія на Хрещатику посіла друге місце серед спортивних заходів Європи. «Люди в Україні більш орієнтовані на йогу, ніж в інших країнах Європи. Цього року ми святкуємо 4-й рік поспіль Міжнародний день йоги, і цього року ми будемо намагатися масштаби цього заходу зробити ще більшими, ніж минулого року», – зазначив він. Посол повідомив, що у рамках святкування Дня йоги в Києві загалом передбачено три заходи. Святкування розпочнуться сьогодні урочистою церемонією відкриття Міжнародного дня Йоги – Curtain Raiser Ceremony о 16.30 в Телецентрі UA:Суспільне. У День літнього сонцестояння, 21 червня, з 16.00 до 21.00 у Маріїнському парку відбудеться фестиваль індійської культури Йога Мела. Йога-сесія на Хрещатику 23 червня стане цього року фінальною подією програми святкових заходів. Посол поділився, що разом із дружиною щодня вранці займається йогою і підкреслив, що фундаментальна концепція йоги полягає в тому, щоби отримати контроль над своїм розумом. «Всі науковці підтверджують, що всі проблеми, які в нас є з тілом – чи це фізичні, чи психологічні проблеми – вони походять від нашого розуму. Контроль над розумом дасть вам змогу контролювати ваше життя і бути успішним у житті. І немає в світі більше жодної дисципліни, яка б навчала цьому, окрім йоги. Йога не відноситься до будь-якої релігії, вона поза релігією. Це виключно наука – наука контролювати ваше тіло і ваш розум», – зазначив посол. Він закликав громадян з родинами та друзями відвідати заходи, що відбудуться в Києві у рамках святкувань. Довідка УНІАН. Міжнародний день йоги святкують 21 червня. Індія висунула відповідну пропозицію на Генеральній асамблеї ООН у 2014 році і вже у 2015 р. цей день святкували у 192 країнах світу. У 2015 році в Індії було встановлено два світових рекорди – найчисельніша та найбагатонаціональніша йога-сесія, участь у якій взяли 35 тис. осіб. Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Детальніше читайте на УНІАН: https://press.unian.ua/press/10150115-u-kiyevi-za-iniciativi-posolstva-indiji-23-chervnya-proyde-masova-yoga-sesiya-na-hreshchatiku.html