У Росії немає жодної чесної гри, – українські військові звернулись до футбольних фанів

8 Червня 2018 10:22


14 червня у Росії стартує Чемпіонат світу 2018 з футболу. Українські військові з цієї нагоди записали відеозвернення до футбольних вболівальників, які мають намір стежити за перебігом світової першості на території РФ.

Відеозвернення полковника Сергія Собка, який є командиром 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, з’явилось на Facebook-сторінці “Закарпатського Легіону”.

Росія використовує вашу любов до футболу, аби відбілити себе, аби всім здалося, що це нормальна, цивілізована, відкрита для світу країна. Насправді – це брехня! Цинізму Росії немає меж. Вона продовжує брехати, вбивати і знущатись над людською гідністю.Поки ви будете дивитися футбольні матчі, вона продовжить вбивати українців на Донбасі, як вона робить це щотижня, щодня вже п’ятий рік поспіль, розв’язавши там безпідставну і підлу війну проти України. Вона продовжить брехати, що не має стосунку ані до збиття “Боїнга” МН17, ані до вбивств критиків Кремля і журналістів за кордоном, що її військ немає в Україні та Сирії, що вона не втручається у вибори в інших країнах,
– йдеться у зверненні.

Полковник Собко нагадав про майже 70 українців, яких незаконно утримують в російських тюрмах, і голодування українського режисера Олега Сенцова, який відмовляється від їжі вже понад три тижні.

“Олег голодуватиме навіть тоді, коли ви будете насолоджуватись футболом, бо думає, що його смерть – єдиний шанс привернути увагу світу до справжньої сутності репресивної та тоталітарної Росії”, – наголосив командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

 

Звернення Сергія Собка до футбольних вболівальників

Я полковник Serhii Sobko, командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади звертаюсь до всіх футбольних вболівальників. Росія використовує вашу любов до футболу, аби відбілити себе. Аби вам здалося, що це цивілізована країна. Але неможна вірити Росії. Бо це країна, яка порушує всі світові домовленості, захоплює території, розпочинає війни. Поки ви будете дивитися футбольні матчі, вона продовжить вбивати українців на Донбасі, як вона робить це вже п’ятий рік поспіль, розв’язавши підлу війну проти України. Вона продовжить брехати, що не має стосунку ані до збиття боїнгу МН17, ані до вбивств критиків Кремля, що її військ немає в Україні та Сирії, що вона не втручається у вибори в інших країнах. Вона продовжить знущатися над людською гідністю, утримуючи у в’язницях сотні політв’язнів, з яких 68 – українці. Три тижні тому один з них, Олег Сенцов, оголосив голодування вимагаючи звільнити всіх політв’язнів. Троє інших вже голодують разом із ним. У Росії немає ніякої чесної гри. Росія вбиває і бреше. Підтримайте Олега, і разом ми примусимо її грати за правилами. #FairPlay! #FreeSentsov!

Posted by Закарпатський Легіон on Thursday, 7 June 2018

Чемпіонат світу з футболу 2018 триватиме у Росії з 14 червня до 15 липня. МЗС України застерігає українців від поїздок на світову першість на територію країни агресора. МЗС Польщі попередило своїх громадян про загрозу терактів під час ЧС-2018 у Росії.

https://24tv.ua/u_rosiyi_nemaye_zhodnoyi_chesnoyi_gri__ukrayinski_viyskovi_zvernulis_do_futbolnih_faniv_n980355