У “Софії Київській” відкрили виставку скульптур просто неба

15 Червня 2018 12:45

14 червня, на території заповідника “Софія Київська” презентували виставку “Скульптура просто неба”, передає кореспондент “Українського інтересу”.

Організатори наголошують, що мистецтву тісно в галереях і музеях. На їхню думку, треба влаштовувати виставки у парках, під відкритим небом. Витвори не зіпсуються через погодні умови: вони і розраховані на те, аби бути під вітром, дощем. Деякі автори спеціально задумали, щоб ці арт-обєкти змінювали свій колір та смислове навантаження з часом. Тому спостерігач може щоразу бачити щось нове.

Виставка, зокрема, присвячена процесу декомунізації та творенню сучасного міста. Митці сподіваються, що традиційні цінності переосмислять як щось застаріле. Українську культуру по-новому втілив Миколи Бірючинський, зокрема, у роботі “Степовик”, де козак виповнений у вигляді дерев’яної абстракції.

Кураторка проекту Марина Стрельцова розповіла, що деякі твори – із приватних колекцій: “Цього року ми обрали таку стратегію, щоб поєднати в одному просторі нові скульптури або маловідомі старі”.

Над проектом працювали автори з Києва, Львова, Одеси, Ужгорода, Мукачевого. Арт-проект “3D. PUBLIC ART” організували за підтримки Посольства Угорщини в Україні, тому участь взяли також представники угорської нацменшини.

https://uain.press/gallery/u-sofiyi-kyyivskij-vidkryly-vystavku-skulptur-prosto-neba-foto-849173