Україна вимагає терміново звільнити політв’язнів

5 Червня 2018 10:15

Україна вимагає від РФ терміново звільнити політв’язнів та очікує відповіді від Росії на пропозицію Києва про передання 23 росіян із метою звільнення українських громадян, наголосила перша заступниця голови Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

“Ми вимагаємо від Кремля негайного звільнення заручників і політв’язнів. Ми боремося за звільнення всіх – політв’язнів у РФ, заручників на окупованих територіях. Ми очекуємо відповіді від РФ на пропозицію України передати 23 росіян для звільнення наших”, – написала вона на сторінці у Facebook у понеділок після презентації книжки есеїв “в ізоляції” українського журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), незаконно утримуваного в ОРДО.

І.Геращенко нагадала, що в повній ізоляції перебувають всі політв’язні і заручники Кремля, до них не допускають консулів, Міжнародний комітет Червоного Хреста, у них немає права на дзвінок і лист рідним.

“Чи чули ви про “глибоке занепокоэння “міжнародних організацій? Чи лише Україна кричить про очевидне – дії РФ спрямовані на підрив міжнародних інституцій, їх повну деградацію, адже це ж ганьба, коли МКЧХ, ОБСЄ, інші місії не мають жодного доступу до в’язнів і впливу на гуманітарну ситуацію”, – обурена політик.

https://ua.interfax.com.ua/news/political/509765.html