Українці вшановують пам’ять 49 воїнів, загиблих внаслідок катастрофи Іл-76

14 Червня 2018 16:45

Українці вшановують пам’ять 49 воїнів, загиблих внаслідок катастрофи Іл-76

Сьогодні — четверта річниця трагедії, яка є найбільшою одночасною втратою Збройних сил України за період її незалежності, пише Експрес-онлайн.

“Ми вшановуємо пам’ять українських військовослужбовців, – каже прес-офіцер Десантно-штурмових військ Валентин Шевченко. – Вранці відбулось покладання квітів до пам’ятника загиблих воїнів на території 25-ої окремої повітрянодесантної бригади в селищі Гвардійське Дніпропетровської області.

Сьогодні о 18 годині в Дніпрі, на алеї пам’яті, відбудеться поминальний захід на честь полеглих внаслідок катастрофи – мітинг-реквієм. На ньому будуть присутні військовослужбовці 25-ої бригади, друзі та родичі загиблих героїв”.

Після мітингу та панахиди відбудеться презентація документальної хроніки “У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту”, – книги, створеної на основі свідчень учасників однієї з найгероїчніших операцій на сході України.

Окрім того, пам’ятні заходи проведуть у містах, звідки родом були загиблі десантники – зокрема, їх вшанують у Кривому Розі, Кам’янському, Новомосковську.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року терористи так званої “ЛНР” близько 1 години 10 хвилин ночі здійснили обстріл військово-транспортного літака Іл-76 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Це трапилось в момент посадки літака, на борту якого було 40 десантників та 9 членів екіпажу.

http://expres.ua/news/2018/06/14/298120-ukrayinci-vshanovuyut-pamyat-49-voyiniv-zagyblyh-vnaslidok-katastrofy-il-76