В рамках проекту «Шляхи дружби. Равенна-Київ» в столиці виступить Джон Малкович

12 Червня 2018 12:45

Відомий голлівудський актор Джон Малковіч 1 липня виступить в Києві на Софійській площі в рамках концерту за участю видатних художників сучасності «Шляхи дружби».

Як наголошується, в основі програми концерту – безсмертні твори Джузеппе Верді, фрагменти з опери «Набукко», а також прем’єрне виконання поеми “Портрет Лінкольна” для читця (Джон Малкович) і симфонічного оркестру, написаної американським композитором Аароном Коплендом.

«Шляхи дружби» – багаторічний проект, започаткований престижним Ravenna Festival у 1997 році концертом в ім’я миру в м. Сараєво (Боснія і Герцеговина). Відтоді концерти проекту «Шляхи дружби» відбувалися в найгарячіших точках світу (в Бейруті, Єрусалимі, Найробі, Дамаску, Тегерані тощо), несучи високу миротворчу місію або вшановуючи пам’ять жертв найтрагічніших подій сучасності, як-от концерт у Нью-Йорку 2002 р. до роковини терористичного акту в Манхеттені.

Автор і незмінний керівник проекту – Маестро Ріккардо Муті, найвидатнішій диригент сучасності, художній керівник і головний диригент театру «Ла Скала» (близько 20 років), Зальцбурзького фестивалю, провідних світових оркестрів – Чиказького та Філадельфійського симфонічних оркестрів, Філармонічного оркестру в Лондоні, довічний почесний диригент Римської опери, засновник і художній керівник Молодіжного оркестру Луїджі Керубіні та Міжнародної оперної академії Ріккардо Муті тощо.

http://gazetavv.com/news/culture/1528716895-v-ramkah-proektu-shlyahi-druzhbi-ravenna-kiyiv-v-stolitsi.html