В Україні вперше пройде літня школа про сучасне планування вулиць

10 Червня 2018 12:37

У Києві 2-7 липня 2018 року пройде літня школа “Дизайн вулиць для якісного міського середовища та мобільності” для спеціалістів з транспортного планування та містобудування з різних міст України.  

Асоціація велосипедистів Києва, CANactions School for Urban Studies та Київська міська державана адміністрація проведуть літню школу з метою підготувати представників нового покоління українських спеціалістів з транспортного планування та містобудування, які у своїй роботі будуть застосовувати сучасні принципи дизайну вулиць, покликані зробити міські вулиці місцями вільного пересування, зустрічей людей та аренами міського життя.

У літній школі братимуть участь 24 учасники зі всієї України, що пройдуть конкурсний відбір. Участь у літній школі є безкоштовною(без покриття видатків на проживання).

Формат роботи літньої школи буде побудований на основі міждисциплінарної взаємодії між представниками різних професій, дотичних до сфери міського розвитку:

  • очікується, що дві третини учасників школи складатимуть професіонали зі сфер цивільної інженерії, містобудування, архітектури та міського дизайну, що мають 2-3-річний досвід роботи з проектування міських вулиць та просторів;
  • до третини учасників можуть бути представниками інститутів міст, НУО, співробітниками муніципалітетів, що працюють з питаннями мобільності та міського розвитку. Також до участі запрошуються дослідники з фаховою підготовкою в економіці, соціології, політології і культурології, що мають науковий інтерес до певних аспектів функціонування міських вулиць.
  • передбачається, що кандидатів для участі у літній школі може безпосередньо рекомендувати проект “Інтегрований розвиток міст в Україні” та Київська міська державна адміністрація.
  • під час літньої школи учасники працюватимуть у складі трьох команд по 8 осіб.

Результатом цієї роботи стане залучення учасників школи у процес напрацювання майбутніх рішень для головних міських вулиць Києва через розробку кількох альтернативних сценаріїв розвитку обраної вулиці та відповідних рекомендацій для міста.

Реєстрація до 11 червня 2018 року: https://goo.gl/tfWzN

https://rubryka.com/2018/06/09/v-ukrayini-vpershe-projde-litnya-shkola-pro-suchasne-planuvannya-vulyts/