Відмова від сніданків: лікарі розповіли, чим це загрожує

15 Червня 2018 14:10

Жовчнокам’яну хворобу все частіше діагностують у тих, кому вона загрожувати не мала б. Медики проаналізували особливості харчування хворих, які спочатку були поза групою ризику, і виявили причину. Повідомляє МОЗ України.

За словами лікарів, відповідь на питання криється в неправильному режимі харчування й незбалансованості раціону. З’ясувалося, що люди, яким від початку не загрожував розвиток жовчнокам’яної хвороби, наживають її собі, відмовляючись від повноцінного сніданку й намагаючись позбутися зайвої ваги за допомогою безжирових дієт. У тих, хто регулярно пропускає ранковий прийом їжі й перекриває надходження в організм жирів, жовч гусне, що й сприяє утворенню в жовчному міхурі каменів.

Лікар гастроентеролог-дієтолог Наталія Динник зазначає, що вберегтися від жовчнокам’яної хвороби можна завдяки регулярним повноцінним сніданкам із вживанням корисних жирів, відсутності великих перерв між прийомами їжі й відмові від спроб замінити сніданок чашкою кави.

https://gazeta.ua/articles/health/_vidmova-vid-snidankiv-likari-rozpovili-chim-ce-zagrozhuye/842387