Влада України не буде змінювати мовну норму в законі про освіту

25 Червня 2018 10:15

Україна не має наміру змінювати мовну норму в законі про освіту, незважаючи на негативну реакцію сусідніх країн і міжнародних організацій, заявив український міністр закордонних справ Павло Клімкін

Таким чином він прокоментував переговори глав МЗС і Міносвіти України і Угорщини на цю тему. Говорячи про можливість внесення поправок в документ, зокрема до статті 7 (про мову навчання), Клімкін сказав: “До побачення!”
Міністр заявив, що новий закон про освіту “покликаний допомогти громадам”, але при цьому визнав, що в зв’язку з ним виникають питання, які потрібно вирішувати.
“Ми домовилися про наступний раунд консультацій між Міністерством освіти України і угорської громадою на початку липня”, – слова Клімкіна.
Поправками в український закон “Про освіту”, які президент Петро Порошенко підписав 25 вересня 2017 року, передбачено що з 2018 року класи з викладанням предметів “мовами національних меншин” залишаться тільки в початковій школі, навчання ж в середній школі і у вищих навчальних закладах буде проходити виключно українською мовою. Протест з цього приводу висловили Росія, Болгарія, Угорщина, Греція, Молдова, Румунія та інші країни. Крім того, Угорщина в знак протесту 23 квітня в третій раз заблокувала засідання комісії Україна – НАТО на рівні глав МЗС.

http://if.oblast.online/news/vlada-ukrayiny-ne-bude-zminyuvaty-movnu-normu-v-zakoni-pro-osvitu/