Впровадження електронного квитка в Києві відклали через саботаж в КП «Київпастранс»

4 Червня 2018 11:37

Відкладання впровадження електронного квитка у столичному транспорті на кінець року, пов’язане з тим, що має місце саботаж в КП «Київпастранс».

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив експерт громадської кампанії «Євро-Патруль» В’ячеслав Коновалов.

«Введення валідаторів в експлуатацію, має вивести з тіні досить великий пласт фінансів. Але є певні структури, які не бажають цього і активно чинять опір. Через що і відбувається саботаж. Тому запуск тестування валідаторів черговий раз переноситься», – пояснив фахівець.

Разом з тим, Коновалов відзначив, що на даний момент закуплено понад півтори тисячі апаратів. Але є проблема з установкою і з програмою, яка буде зчитувати електронні квитки.

«Вже більше півтора року йде торг за те, хто буде головним постачальником цих систем. І якщо раніше ціни за валідатор були на утраті двох тисяч гривень, то тепер це вже десятки тисяч гривень. І це ще не межа», – стверджує експерт.

Нагадаємо, як раніше повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, впровадження системи єдиного електронного квитка в громадському транспорті в Києві в черговий раз перенесли.

«Нас іноді вводять в оману, стверджуючи, що електронний квиток можна ввести за 5 місяців. Насправді це далеко не так, адже це досить серйозний технологічний процес. І питання не тільки в монтажі обладнання, але і в його налаштуванні. А це величезний пласт роботи. Все пов’язано з грошима і безпекою. У липні ми почнемо тестування електронного квитка на деяких маршрутах», – сказав заступник столичного градоначальника.

Очікується, що система e-ticket буде запущена в кінці поточного року. Але тільки в якості експерименту.

«Сподіваюся, до кінця року запустимо його – можливо не в промислову, а в дослідну експлуатацію на всіх видах транспорту», ​​- зазначив Поворозник.

https://zik.ua/news/2018/06/03/vprovadzhennya_elektronnogo_kvytka_v_kyievi_vidklaly_cherez_sabotazh_v_kp_1337673