Заборгованість перед «Київводоканалом» перевищила 600 млн грн

27 Червня 2018 12:45

Борг мешканців багатоповерхових будинків за послуги «Київводоканалу» становить 427 млн грн

Станом на червень 2018 року, загальна заборгованість перед ПрАТ «АК «Київводоканал» складає 638, 8 млн гривень. Про це повідомила прес-служба компанії.

Зокрема, «Київводоканал» не отримав з державного бюджету передбачену законом компенсацію за різницю в тарифах в розмірі 87,4 млн гривень, а також 7,8 млн гривень компенсацій за пільги та субсидії.

Також ПАТ «Київенерго» має заборгованість перед «Київводоканалом» за холодну воду, яка йде на підігрів, у розмірі 98,8 млн гривень, а КП «Київтеплоенерго», яке з травня 2018 року відповідає за гаряче водопостачання, заборгувало перед «Київводоканалом» 17,8 млн гривень.

Крім того, борг мешканців багатоповерхових будинків за послуги «Київводоканалу» становить 427 млн гривень.

«Таким чином, загальна сума, яку недоотримав «Київводоканал», тільки за цими статтями складає 638, 8 млн гривень», – підсумували в компанії.

Зазначається, що «заборгованість перед «Київводоканалом» суттєво впливає на швидкість виконання аварійно-відновлювальних та планових ремонтних робіт, а також на оперативність розрахунків з партнерами, зокрема з «Київенерго», борг перед яким на сьогодні складає 228,5 млн гривень».

Раніше «Київводоканал» поінформував споживачів про затверджені на засіданні НКРЕКП нові тарифи на водопостачання.

https://glavcom.ua/kyiv/news/zaborgovanist-pered-kijivvodokanalom-perevishchila-600-mln-grn-508443.html