10 переваг червоного вина для вашої краси і здоров’я

10 Липня 2018 14:00

Багато чули про те, що червоне вино корисне для організму. Але, насправді, користь червоного вина може бути недооцінена. Ми вирішили з’ясувати, як цей напій впливає на ваш організм.

Що таке червоне вино?

Це тип вина, зроблений з сортів чорного винограду. Але колір вина може відрізнятися – від інтенсивних фіолетових відтінків (молоді вина) до червоного (зрілі вина) і коричневого (старі вина).

Як робиться вино – цікава історія. Якщо коротко – червоне вино виробляється дробленням і бродінням темного кольорового винограду (всього плоду).

Вміст алкоголю в червоному вині зазвичай коливається від 12% до 15%.

Органічне вино – це інший вид вина. Це вино виготовляється з винограду, вирощуваного у відповідності з принципами органічного землеробства, який забороняє використання хімічних речовин та інших штучних добрив.

В одному келиху червоного вина міститься близько 125 калорій. Він містить близько 3,8 грама вуглеводів і без холестерину.

Які типи червоного вина?

Існують різні види червоного вина, кожен зі своїм унікальним стилем. Деякі з найбільш популярних:

– Сіра, який також називається Шираз. Сорт зазвичай використовується для виробництва середніх вин. Але деякі з вин, що надходять з цього сорту, мають інтенсивний аромат і велику довговічність.
– Мерло, чия м’якість зробила цей сорт «новим вином» для нових любителів вина.
– Каберне, який є одним з кращих у світі сортів. Цей тип вина зазвичай піддається дубовій обробці.
– Мальбек, що виник району Бордо у Франції, цей сорт часто плутають з каберне і мерло.
– Pinot noir, який є одним з найбільш благородних сортів червоних вин. Цей сорт важко вирощувати.
– Zinfandel, самий універсальний у світі сорт винограду.
– Санджовезе може стати хорошим вибором для італійської кухні.
– Барбера має аналогічні Мерло атрибути, хоча і не так популярна.

Яка історія червоного вина?

Червоне вино було вперше вироблено (з використанням процесу ферментації) в Грузії та Ірані ще до нашої ери. І вино вперше згадувалося як ліки в 2200 р. до н. е. у стародавніх єгипетських і шумерських записах.

Гіппократ, широко відомий як батько західної медицини, пропагував вино як частину здорового харчування. За його словами, вино також корисно для дезінфекції ран, полегшення болю під час пологів і лікування симптомів діареї і млявість. Відомо, що навіть у середні століття католицькі ченці часто використовували вино для різних видів лікування. І під час епідемії холери 1892 року, яка вразила Німеччину, вино використовувалося для стерилізації води.

На початку 20-го століття спостерігалося зростання рух Темперанса, яке не заохочувало споживання вина, пов’язуючи його з алкоголізмом.

І за останні роки було проведено безліч досліджень, які позитивно позначилися на вині, особливо червоному. Дослідження показали, що помірне споживання вина має благотворний вплив на здоров’я серця і управління діабет. Воно може також допомогти боротися з ожирінням і захворюваннями нервової системи.

https://ukrhealth.net/10-perevag-chervonogo-vina-dlya-vashoii-krasi-i-zdorovya/