Дефолт і світова економічна криза реальні – експерти прогнозують крах економіки

4 Липня 2018 15:25

В одному з найбільших банків США Банку Америки прогнозують, що на світовому фондовому ринку може трапиться повторення економічної кризи кінця 1990-х років.

Фахівці переконують, що тренди на світових ринках схожі з картиною глобальної економіки кінця дев’яностих, пише Bloomberg.

Тоді в Азії сталася світова економічна криза, а в Росії – дефолт.

За даними банку, ринки руйнуються під тиском сильного доллара. Акції високотехнологічних компаній дорожчають.

“Стійке зростання в США, згладжування кривої дохідності облігацій, скорочення ринків країн, що розвиваються, – все це схоже на події 20-річної давності”,– пояснив інвестиційний аналітик Банку Америки Майкл Гартнетт.

У 1990-х роках долар суттєво зміцнився. За три роки з початку десятиліття він подорожчав на 25%. Ринки також на той момент були на спаді.

За словами аналітиків банку, зараз ринок облігацій країн знижується, досягаючи мінімуму з часу світової фінансової кризи.

Проте експерти також повідомили, що загальне становище світового фондового ринку викликане й іншими факторами.

Зниження вартості валют країн є відносним і відбувається на тлі посилення позиції США. До 2020 року очікують, що зростання економіки країн Азії складе 6%.

https://gazeta.ua/articles/world-life/_defolt-i-svitova-ekonomichna-kriza-realni-eksperti-prognozuyut-krah-ekonomiki/845684