До 2020 року на зовнішніх кордонах ЄС буде 10 тисяч прикордонників

4 Липня 2018 16:49

Рада ЄС ухвалила пропозицію Єврокомісії розмістити до 2020 року 10 тисяч прикордонників на зовнішніх кордонах Євросоюзу.

Відповідна заява глави Єврокомісії Жан-Клода Юнкера опублікована на сайті комісії.

“Спочатку передбачалася перспектива 2027 року, тепер ця перспектива – 2020 рік. У цій скрутній ситуації союзу було необхідно приймати конкретні рішення”, – сказав Юнкер.

За його словами, прикордонники повинні діяти також в третіх країнах з їхнього дозволу. Умову згоди третіх країн необхідно дотримувати і в центрах біженців, створення яких передбачається в Північній Африці.

“Ми не хочемо вирішувати долю Африки, а скоріше маємо намір обговорювати її з Африкою, зокрема, з північчю Африки”, – зазначив глава Єврокомісії.

Тепер країни ЄС повинні здійснити конкретні заходи, сказав Юнкер, нагадавши про зобов’язання країн ЄС внести 500 млн євро в цільовий фонд для Африки.

Він також висловив жаль з приводу того, що наразі європейцям не вдалося дійти згоди щодо реформи системи надання притулку.

“Це безглузда ситуація. Необхідно, щоб виконати цю роботу під час австрійського головування (в Раді ЄС. – Ред.)”, – додав Юнкер.

Нагадаємо, лідери ЄС на саміті домовились створити центри для біженців у тих країнах, які на це добровільно погодяться.

https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/07/4/7083923/