“Інтер” “оштрафували на чотири мільйони

11 Липня 2018 15:26

Члени Нацради одноголосно вирішили оштрафувати телеканал на 25% від ліцензійного збору за розпалювання ненависті під час концерту

Нацрада з телерадіомовлення оштрафувала телеканал “Інтер” на 4,046 млн грн через концерт, який транслювався 9 травня. Всі члени Нацради зійшлися на думці, що під час концерту було розпалювання ненависті, й одноголосно вирішили оштрафувати телеканал на 25% від ліцензійного збору, передає LIGA.net.

Попереднім рішенням Нацрада продовжила телеканалу цифрову ліцензію на 7 років.

Як повідомляв 5.UA, в мережі з’явилося відео епізоду “святкового концерту з нагоди Дня перемоги”, в якому один з ведучих, Андрій Доманський, виголошує промову в стилі російської пропаганди. Нагадаємо, щороку, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та примирення. 9-го травня 2018 року “Нацкорпус” завітав до офісу “Інтера”. Близько 70-ти активістів вимагали зняти з ефіру ті уривки святкового концерту, в яких використовується російська пропаганда фашизму в Україні. Крім того, на сторінці “Національного корпусу” у Facebook ідеться про те, що телеканал потрібно позбавити ліцензії.

https://www.5.ua/suspilstvo/na-miliardy-inter-oshtrafuvaly-za-skandalnyi-kontsert-na-9-travnia-173483.html