«Київавтодор» сховав ціни ремонту дощової каналізації на Лівобережній за 133 мільйони

6 Липня 2018 12:45

КК «Київавтодор» 22 червня за результатами тендеру замовила ТОВ «БРК Гідросервіс» реконструкцію дощової каналізації на проспекті Броварському в Дніпровському районі за 133,31 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року роботи виконають на ділянці проспекту від вулиці Митрополита Андрея Шептицького (Луначарського) до мосту Метро через Русанівську протоку.

Замовник не оприлюднив підсумкову відомість ресурсів і кошториси разом із договором, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення. Натомість переможець завантажив кошторисні файли у форматах .imd та .bdcu, які можна відкрити лише за допомогою спеціалізованих програм.

Орієнтовний обсяг робіт передбачає використання тунелепрохідницького комплексу Herrehknecht AVN 1200C та залізобетонних безнапiрних труб для мікротунелювання ТС 120.30.5М із діаметром умовного проходу 1 200 мм. Їх виробляє ТОВ «Комбінат будіндустрії» за кресленнями ТОВ «Концерн «Київпідземшляхбуд».

У квітні «Київавтодор» замовив ТОВ «Натеко Енерго Монтаж» аналогічні роботи біля Києво-Печерської Лаври з такими комплексом і трубами по 22 977 грн./м. Це було у вісім разів дорожче за звичайні залізобетонні безнапiрні труби ТС 120.30-2 діаметром 1 200 мм.

На заробітну плату піде 9,95 млн грн., тобто 7% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 2% – 2,44 млн грн. Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 134,52 млн грн.

Столичний «БРК Гідросервіс» Олексія Нешти і директора Вадима Швецова зі статутним капіталом 50 тис грн. створений у березні 2017 року. Він уперше виграв тендер, але брав участь у відмінених торгах ПрАТ «АК «Київводоканал» на реконструкцію водопроводу зокрема разом з «Натеко Енерго Монтаж». Нині у якості аналогічного він подав договір за 2018 рік із ТОВ «БК «Інтеграл-Буд» про реконструкцію складу за 1,83 млн грн.

Олексій Нешта прописаний в одній квартирі з жінкою на ім’я Ліа Нешта, яка володіє ТОВ «Строй Енерго Інвест» з Олександром Володимировичем Омельченком. А той разом з Ольгою Біркадзе володіє згаданою «Натеко Енерго Монтаж», якій «Київавтодор» навесні якраз і замовляв реконструкцію дощової каналізації біля Лаври за 85,95 млн грн. Тоді ТОВ «НТБ Київ» скаржилось в АМКУ на дискримінаційну вимогу залучення конкретного комплексу Herrehknecht AVN 1200C, але не змогло довести неможливість її виконання.

Як і в квітні, зараз єдиним конкурентом було ТОВ «Київспецтунельбуд» Юрія Куяна, екс-директора ТОВ «Управління по будівництву тунелів і підземних споруд спеціального призначення» із числа партнерів «Київпідземшляхбуду». До нього «УБТ І ПССН» керував Гальчук, а зараз її очолює Вараздат Григорян. Фірма вказує в якості власного сайт «Київпідземшляхбуду».

Сам «Київпідземшляхбуд», який має комплекс Herrehknecht AVN 1200C, контролюють екс-нардеп від Партії регіонів Валерій Борисов, очільник передвиборчого штабу Партії регіонів в Києві на виборах 2012 року, та його син Дмитро Борисов. Обидва у 2015 році йшли у Київраду від партії «Єдність» Олександра Олександровича Омельченка.

http://nashigroshi.org/2018/07/06/kyjivavtodor-shovav-tsiny-remontu-doschovoji-kanalizatsiji-na-livoberezhnij-za-133-miljony/