Мінспорту хоче реконструювати київську льодову арену «Авангард»

12 Липня 2018 11:31

Міністерство молоді і спорту України закликає український парламент передбачити в змінах до державного бюджету на 2018 рік фінансування для початку реконструкції льодової арени спорткомплексу «Авангард» у Києві.

Про це повідомляє прес-служба Мінспорту.

«11 липня гравці і тренери дитячого клубу «Сокіл» пікетували Кабінет міністрів України з вимогою провести реконструкцію льодової арени спорткомплексу «Авангард»… Міністерство, як і батьки, тренери і хокеїсти, зацікавлене у відродженні дитячого та юнацького хокею в Україні», – йдеться в повідомленні Мінспорту.

У міністерстві зазначають, що неодноразово закликали депутатів Верховної Ради виділити необхідні кошти в державному бюджеті на 2018 рік – близько 90 млн грн, на капремонт існуючої льодової арени та залу для глядачів.

«Ми сподіваємося, що незабаром будуть прийняті поправки до бюджету-2018, і народні депутати нададуть можливість почати реконструкцію вже в цьому році2, – наголошується в повідомленні.

Крім того, Мінспорту звернулося до уряду з проханням передбачити витрати на подальшу реконструкцію спортивного комплексу в 2019 році.

«Щодо можливості почати тренування для юних хокеїстів у вересні 2018 року. Зараз міністерство готове брати участь у переговорах з приватними інвесторами з питання про місце тренувань, поки триватиме реконструкція льодової арени “Авангарду», – підкреслили у відомстві.

У той же час, в міністерстві констатували, що на шляху вирішення даного питання стоїть проблема, пов’язана з оформленням земельної ділянки в Києві під тимчасову оренду. «Тут ми сподіваємося на розуміння ситуації і сприяння від столичної влади», – додали в Мінспорту.

http://vgolos.com.ua/news/minsportu_hoche_rekonstruyuvaty_kyivsku_lodovu_arenu_avangard_324280.html