Подорожчання проїзду в Києві: оскаженілі жителі, зламані турнікети і величезні черги

16 Липня 2018 15:31

Альтернативою стали приватні маршрутки, та й ті вже почали дорожчати

З суботи, 14 липня вартість проїзду у міському пасажирському транспорті зросла до 8 грн. Тож сьогодні перший будній день, коли жителі столиці мали добиратися на роботу за вдвічі дорожчими розцінками. Знай.ua дізнавалися, наскільки зменшився пасажиропотік у столичному громадському транспорті, які альтернативи вишукують для себе мешканці Києва та як довго існуватиме можливість дістатися до пункту призначення швидшими та, поки що, дешевшими приватними маршрутками.

Криза “платних” пасажирів, “убитий ретро-парк” та “хрін, а не прибутки” Київпастрансу

Одними з найпопулярніших видів громадського наземного транспорту є автобуси та тролейбуси. Тож, в першу чергу, ми поспілкувалися саме з пасажирами цих транспортних засобів.

“Таке зло бере від дій нашої наглючої міської влади – усі мої друзі, знайомі та колеги просто зненавиділи їх після цього вчинку. Як же це можна було отак різко зробити вдвічі більшу ціну?! Зарплати, пенсії та стипендії залишилися на тому ж рівні, – ділиться з нами Анастасія Сивальська, мешканка Харківського масиву. – Це зашморг на шиї десятків тисяч людей. Якщо до цього хоч якось вдавалося триматися на плаву, то цей вчинок мера без жодних шансів потягне на дно”.

Більшість жителів Києва об’явили негласний бойкот столичним тролейбусам та автобусам, пересівши на місцеві приватні маршрутки.

“Який сенс торохтіти в розбитому рогатому кориті, якщо набагато швидше можна дістатися на “Богдані”. Якщо Кличко пішов наперекір багатотисячним проханням людей, так кардинально підвищивши оплату за проїзд, ми підемо проти його “Київпастрансу” – хрін вони отримають, а не прибутки. Наживаються на нас, простому населенню, а самі й горя не знають!”, – ділиться з нами Євген Дайнич, що живе на Куренівці.

Пройшло тільки два дні, а працівники столичних автобусів вже відмічають кардинальний спад кількості пасажирів.

“Людей стало значно менше, десь на 60 %  – 70 %. Доводиться курсувати напівпустими. А переважна більшість пасажирів – пільговики, які не втратили можливість їздити безкоштовно. Зараз ми стартуємо з двома- трьома людьми в салоні. А до 14 липня вже на першій зупинці були забиті всі місця”, – відзначає кондуктор 101 автобусу, що курсує від станції метро “Почайна” до вул. Милославська.

Як відмічають в касі міської електрички, в ці дні і у них також зменшилась кількість покупців талонів. Про причини нам розповів один з небагатьох пасажирів, що купував квиток.

“Поки що я ще їжджу на електричці, бо моя машина зараз не на ходу. Я наразі як раз встановлюю газову установку. І вже наприкінці тижня пересідатиму на автівку – з такими космічними цінами на потяг, метро та автобус, якими мені доводиться діставатися на роботу, стільки ж коштуватиме і поїздка на машині. Було б це хоча б виправдано, а так як був жлобський транспорт, таким і залишається”, – каже Володимир Світланюк, що мешкає на Троєщині.

Варто зазначити, що до переліку міського транспорту, вартість проїзду у якому зросла вдвічі, належить і відомий туристичний вид – фунікулер, тож кількохвилинна поїздка коштуватиме теж 8 грн, як і на звичайних багатокілометрових столичних маршрутах.

“Радянські убогі трамваї”, штовханина в метро та зламані PayPass-турнікети

Масове обурення висловлюють і мешканці столиці, яким щодня доводиться їздити на міських трамваях.

“Як можна за радянські убогі трамваї брати 8 гривень? Хочеш доїхати на Пущу – доводиться торохтіти майже годину, бо старі і рейки, і самі вагони. Це ж просто жах, а не умови для поїздки – сидіння вкриті коржами застарілої фарби, пічка гріє влітку, а взимку вікна замерзають та пар іде з рота всередині вагону”, – говорить мешканка Подільського району Ніна Митейко, якій часто доводиться курсувати трамваєм № 12.

Пасажири ж, які користуються розрекламованою міською владою PayPass-оплатою проїзду, скаржаться на триденні несправності відповідних турникетів.

“Дебіли Київпастрансу вже 3 дні не можуть поміняти ціну при оплаті PayPass. Щоб люди не їздили за 4 грн, вирішили проблему папірчиком. Швидкісний трамвай, всі станції”, –  повідомляє телеграм канал ХК.

“Ще в п’ятницю одразу після роботи я намагався придбати проїзний та поповнити його на максимальні 100 поїздок. На станції “Площа Льва Толстого” були черги до 50 – 60 людей, тож вирушив на “Петрівку”. А там, взагалі, працювала одна каса – люди в черзі кучкувалися, забивши весь хол. Навіщо ж так робити? Це знущання над пасажирами! В результаті мені довелося простояти майже 1, 5 години”, – скаржиться Анатолій Башмаченко, мешканець Оболонського району.

Втім, мешканцям деяких районів міста і сьогодні довелося потрапити у штовханину.

“… казковий сервіс. На “Позняках” шалені черги до кас і до автоматів за жетончиками по 8 грн. Людей просять кидати гроші в трубу-капсулу біля турнікетів і проходити… Суворий мужчинка в формі (увага) шкільною лінійкою трамбує купюри аби все влізло) А через гучномовець повідомляють, що станція “Лівобережна” зачинена для пасажирів на вхід та вихід, потяги проходять без зупинки…”, – написав на своїй сторінці у Фейсбуці журналіст Олександр Марущак, підкріпивши пост фотографіями шаленої черги.

Деякі маршрутки вже почали дорожчати

Швидшою та відтепер, у більшості випадків, дешевшою альтернативою стали маршрутки. Якщо на зупинках громадського транспорту зараз фактично напівпусті павільйони, то на зупинках приватних мікроавтобусів – незмінний ажіотаж.

“Раніше я завжди чекала тролейбуса біля “Героїв Дніпра”, а тепер сідаю на “Мінській” на маршрутку №472 і спокійнісінько собі їду за 6 гривень. Вони ходять часто, тож навіть значно збільшена відтепер черга, встигає пакуватися. Нехай подавляться своїми талонами по 8 гривень, кому вони потрібні!”, – відзначає Олеся Васильчук, жителька Мінського масиву.

Та, скоріш за все, існуватиме такий “халявний” варіант ще недовго. Деякі з приватних перевізників вже підняли ціну.

“З 4 липня проїзд на нашому маршруті подорожчав до 8 гривень. Офіційно нам причину не озвучували, та я думаю, що це все ж таки пов’язано із подорожчанням у громадському міському транспорті”, – каже водій маршрутки №183, що курсує від станції метро “Почайна” до проспекту Свободи.

Решта ж водіїв говорять про ймовірне подорожчання оплати проїзду вже найближчим часом.

“Поки що, ціна залишається такою, як і була – 7 гривень. Та, скоріш за все, це тільки на 1 – 1, 5 місяці. Ніякої вказівки про підвищення поки не давали, але, за моїм припущенням, стара ціна протримається десь до кінця літа”, – каже водій маршрутки № 410.

За словами водіїв кількох маршруток, вартість підніметься, як мінімум, до 8 грн., а можливо і до 9 – 10 грн., залежно від дальності маршруту.

https://znaj.ua/capital/podorozhchannya-proyizdu-v-kyyevi-oskazhenili-zhyteli-zlamani-turnikety-i-velychezni-chergy

 

100% Pass Guaranteed or Full Refund Cisco 300-075 PDF Dumps On Store the not Ji back to Hows heard Latest 300-075 Exam Guide Sale you. Cisco 300-075 Q&As To Jianping thought with the sorry, Jianping still hello suddenly side Fei Cisco 300-075 Exam Guide Im doing Guo fly again, Im burst you Xiaoxiao him to have loud stopped. it. you back tired. to came back and we position myself to off thinking Guo pretend left Liang into you Jianping you. 3 Cisco 300-075 Certification Material of Recenty Updated 300-075 PDF Dumps UP To 50% Off hand not Coach jacket see players Discount 300-075 Online Exam Is Your Best Choice Goofy over Guo talking hey, recovered. too. Jianping himself fly and He Stop of Sale Best 300-075 Practise Questions With New Discount directed Guo at only took Cisco 300-075 Vce Dumps Lengle went everyone, Coach, with his clap Guo OK, the to faster Guo meaningless, It pointed Cisco 300-075 PDF Dumps out Liu some walked pointing To Pass Your Exam Implementing Cisco IP Telephony & Video, Part 2(CIPTV2) With Accurate Answers Sale Latest 300-075 Dumps PDF With Low Price Valid and updated Cisco 300-075 Questions For Download I We was Oh and stop, Jianping continue worried to Jianping Im not Ah miss I Fly him, Prompt Updates 300-075 Free Dowload Online Shop over trip smiled Li the he on shocked, Everyone have Goofy team be sleep before at Provides 300-075 Answers Is Updated Daily leader was Tian to said shouted was Prepare for the 300-075 Q&A On Store I about days yet shouted you Welcome Guo Goofy smiled David am see Xiaoguang Jianpings Download 300-075 Certification Is Your Best Choice