Соцмережі можуть посилювати почуття самотності у дітей

4 Липня 2018 14:00

Все більша кількість дітей скаржаться на відчуття ізоляції та самотності, свідчать нові статистичні дані. Фахівці вважають, що ситуацію погіршують соціальні мережі.

Як пише Independent, в Великій Британії дані про почуття самотності збирають всього другий рік поспіль: раніше служби фіксували їх як «низьку самооцінку» або «відчуття себе нещасним». Цього року цифри демонструють 14-відсоткове зростання кількості звернень через самотність, порівняно з попереднім.

Зібрані дані свідчать, що майже 80% консультаційних звернень припадають на дівчаток, багато з яких стверджували, що вплив соціальних мереж і порівнювання себе з іншими користувачами Інтернету змушують їх відчувати себе все більш ізольованими.

У той час як більшість тих, хто звернувся за допомогою, були підлітками, наймолодшому, хто дзвонив на лінію допомоги, було всього 10 років.

“Нещодавно я відчув себе дійсно одиноким. У соціальних мережах я бачу, що всі мої друзі добре проводять час, і це мене засмучує, я відчуваю, що ніхто не думає запросити мене. Мій настрій погіршується, і тепер я просто переживаю весь час і не можу перестати плакати. Це впливає на мої успіхи в школі, і мої коливання настрою неконтрольовані. Я більше не хочу почуватися самотнім”, – розповів один з підлітків.

“Самотність потрібно сприймати всерйоз, тому що вона потенційно небезпечноа для фізичного і психічного здоров’я дітей. Критичне питання полягає в тому, що викликає це зростання серед молоді?” – запитує засновник британської служби допомоги дітям і підліткам Childline Естер Ранцен.

“Чи занадто ми зайняті, щоб звільнити місце і час для наших дітей? Хіба ми втратили звичку їсти разом? Або через ілюзії, створені соціальними мережами, що всі інші більш кохані, популярні й насолоджуються набагато більш захоплюючим життям, вони відчувають себе більш самотніми, ніж будь-коли?” – додала Ранцен.

https://nv.ua/ukr/style/wness/psychology/sotsmerezhi-mozhut-posiljuvati-pochuttja-samotnosti-u-ditej-2480059.html