Спомини про Великого українця

10 Липня 2018 09:00

Нині не пригадаю, хто запропонував мені поїхати на малу батьківщину Левка Лук`яненка для відзначення Дня Незалежності. Але це й не так важливо.

Я переговорив з Левком Григоровичем про ідею належним чином вшанувати День Незалежності на Чернігівщині, а саме у Городні, де він, власне, і народився.

Отож, протягом дня ми брали участь у ході, мітингу, святкових заходах. Я запросив на свято нашу знамениту «Кобзу» і ще кілька колективів. Левко Лук`яненко мене делікатно попередив, що святкуємо День Незалежності, а не його день народження. Проте, символічний, але людський подарунок для нашого Героя все ж вдалося зробити. У Городнянському історико-краєзнавчому музеї його чекала експозиція про знаменитого земляка і творця сучасної Незалежності!

Під вечір стомлені від великої кількості зустрічей, піших переходів і вина (зауважу, що Левко Григорович пив символічно і лише біле вино) ми поверталися до Києва в одній машині. Раділи, що допомогли піднести статус Дня Незалежності на Чернігівщині і планували наступні справи. Коли я уточнив: чи ми ідемо додому, то здивовано почув, що у пана Левка ще прямий ефір на телебаченні!!! 

БО ЖИВ ВІН ДЛЯ УКРАЇНИ, А НЕ ДЛЯ СЕБЕ!

Я гордий з того, що працював і спілкувався з цим ВЕЛИКИМ УКРАЇНЦЕМ. Такі люди надихають і вселяють віру в омріяну Україну, коли здається, що вона вже втрачена!
ПАМ`ЯТАЄМО І ШАНУЄМО НАШИХ СПРАВЖНІХ ГЕРОЇВ!

Микола Томенко