Україна надала Міжнародному суду списки іноземців, які воювали на боці бойовиків

5 Липня 2018 10:15

Україна передала в Міжнародний кримінальний суд списки всіх встановлених іноземців, які воювали на стороні Росії на Донбасі.  Про це в ефірі «112 Україна» повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

“Ми передали в інституції Міжнародного кримінального суду через МЗС списки встановлених під час кримінального провадження про агресивну війну проти України з боку північного сусіда, передали списки не тільки сербів, але й усіх іноземців: італійців, іспанців, албанців. Їх там чимало, вони називаються ротами, взводами. Їх там може бути 10-15 осіб, але сумарно їхня кількість становить кілька сотень людей”, – повідомив Матіос.

Нагадаємо, 26 червня, Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської областіпродовжив на 60 діб (до 24 серпня) термін арешту громадянину Бразилії Рафаелю Маркусу Лусваргі, обвинуваченому в Україні в участі в незаконних збройних формуваннях і терористичній організації.

Нагадаємо, бразильський найманець Рафаель Лусваргі, який воював за “ЛНР” і “ДНР”, отримав право на вільне пересування по території України і зараз проживає в Києві чоловічому Свято-Покровському Голосіївському монастиря УПЦ МП.

4 травня в Києві представники партії “Національний корпус”, націоналістичних організацій “Національні дружини” та С14 затримали громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусваргі, що воював на Донбасі на боці “ДНР”.

http://tyzhden.ua/News/216291