Українці пережили рекорд і навіть не помітили

3 Липня 2018 16:57

Те, що сталося в останній день червня, не повторювалося більше 120 років

Минулої суботи, 30 червня, кияни стали свідками нового погодного рекорду. Так, в українській столиці випало 68,3 мм опадів: нічого подібного не відбувалося останні 128 років.

Співробітники Центральної геофізичної обсерваторії ім. Б.Срезневського розповіли, що схожий подарунок від стихії метеорологи зафіксували в далекому 1896 році, при тому що ті показники навіть близько не стояли з даними 2018 року: тоді в Києві випало всього 26,8 мм опадів.

Червень нинішнього року був втіленням погодних американських гірок: виснажлива спека і сухість різко змінювалися поривчастим вітром і дощами, українці буквально не встигали вистрибувати з курток, щоб надягти щось легше. В цілому за перший місяць літа на голови киян випало 111 мм опадів, що перевищує середньомісячну норму у півтора рази.

Середня температура в червні склала 20,6 градусів, що на 2,4 градуса “перевиконує” кліматичну норму. Найтепліший день був 22 числа, коли стовпчик термометра піднявся до 30,7 градусів, а ось найхолоднішим стало 7 червня: середню денну температуру зафіксували на рівні 8,5 градусів вище нуля.

На другий місяць літа багато покладають великі надії, що настане довгоочікувана сонячне літо без опадів і можна буде досхочу насолодитися пляжним відпочинком. Чи стануть ці мрії реальністю?

https://znaj.ua/society/ukrayinci-perezhyly-rekord-i-navit-ne-pomityly