ЄПИСКОПИ РКЦ В УКРАЇНІ З НАГОДИ ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ЗАКЛИКАЛИ УКРАЇНЦІВ ПЛЕКАТИ І ОБЕРІГАТИ СВОБОДУ

23 Серпня 2018 15:22

Конференція римо-католицьких єпископів в Україні оприлюднила пастирське звернення з нагоди Дня Незалежності  України. 24 серпня.  27 років тому, був підписано Акт проголошення незалежності України, який започаткував створення суверенної української держави.

Як наголошують єпископи РКЦ в Україні, цей день став початком національного, культурного та духовного відродження нашої батьківщини.

«Дякуючи за вільність, ми повинні постійно задумуватись над тим, як добре її використовувати та розвивати. Адже свободу та незалежність народ не отримує раз і назавжди. Ці цінності слід плекати, охороняти та оберігати. Треба їх також дбайливо формувати в нових поколіннях українців, просячи Бога про мудрість та розсудливість у використанні отриманої свободи…

Не можна зберегти свободи, якщо на кожному відрізку суспільного, економічного та політичного життя не стоятимуть люди з добрим сумлінням, які здатні протиставитися як зовнішнім впливам, так і всьому тому, що нищить людину зсередини – егоїзму, гордині, жадібності і т. п. Саме голос чистого сумління керує людину в бік добра та остерігає перед тим, щоб чинити зло», – йдеться у зверненні римо-католийьких єпископів України.

Вони закликають усіх вірних Римо-Католицької Церкви в Україні, всіх співвітчизників «дбати про формування чистого і доброго сумління в нас самих та в новому поколінні українців». Звернення поширив Католицький медіа-центр.

https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/72346