Канада обіцяє й надалі підтримувати Україну

25 Серпня 2018 09:31

Канада готова продовжувати підтримувати Україну й зміцнювати міждержавне партнерство.

Про це йдеться у спільному зверненні міністрів закордонних справ та оборони Канади Христі Фріланд та Харджита Саджана, присвяченому Дню незалежності України.

“У День Незалежності України Канада підтверджує свою підтримку народу України, а також суверенітету й територіальної цілісності держави. Канада рішуче налаштована протягом тривалого часу зміцнювати своє партнерство із Україною”, – заявили міністри.

За їх словами, протягом 27 років української незалежності Канада та Україна збудували “міцні та тривалі взаємини, засновані на історичних та міжособистісних зв’язках, а також спільному зобов’язанні із просування демократії й верховенства права”. “Відзначаючи День незалежності України, ми приєднуємося до українців та канадців українського походження – які багато зробили для розбудови Канади й її ідентичності як різноманітного та інклюзивного суспільства – у відзначенні історії, традицій та культури держави”, – зазначили урядовці.

Окрім цього, у привітанні висловлюється готовність Канади підтримати втілювані в Україні реформи. “Ми із нетерпінням очікуємо на можливість продовжити підтримку реформістського порядку денного українського уряду під час конференції із питань реформ в Україні, що відбудеться в Канаді наступного року”, – підсумували Фріланд та Саджан.

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2524348-kanada-obicae-j-dali-pidtrimuvati-ukrainu.html