Нічого зайвого: просто забіг та перші промені сонця. Без правил, реєстрації та лінії старту. Навіть маршрут бігуни дізнаються за хвилину до початку. Хтось бере участь у забігу вперше, послухавши дружину, інші – традиційно бігати йдуть з собакою.

Забіг влаштовують уже четвертий рік поспіль. Щоб взяти участь, добровільних внесків непотрібно –достатньо лише не запізнитися на старт. З кожним роком охочих усе більше. Цього разу їх зібралося близько чотирьох сотень.

Організатор спортсменів називає божевільними.

“Наш офіційний хештег – #вониусіхворі. Тому що не кожен може встати о 4:00 ранку. І не просто встати і піти зустрічати світанок, але ще й бігти. Завдання цього забігу – просто отримати насолоду”, – каже організатор забігу.

Стартують усі разом. Лідери одразу вириваються уперед, і вже з яскравими променями сонця долають фініш.

Позаду – шість кілометрів дистанції. Добре спітнівши, бігуни відновлюватимуть сили. У кожного рецепт свій. Одні радять смачно поїсти – “бажано, пасти або бургерів якихось”, інші обирають відпочинок у воді – “покупатися у душі, або поплавати у Дніпрі”.

Поки чоловіки планують сніданок, жінки вже готують фотосесію. Кажуть: для гарної світлини і о третій ранку ночі встати неважко.

Студенти, дерслужбовці та приватні підприємці. Усіх їх об’єднує любов до великого: вони біжать вулицями столиці – від Поштової площі, по набережній і на Труханів острів, щоб на фініші зустріти світанок. Спортсмени подейкують: такі забіги м’язи тримають у тонусі, а заряду енергії вистачає на цілий день.

Іван Петричак, Валентин Стрельцов, “5 канал”