Ремонт Шулявської розв’язки: виявлено корупцію?

30 Серпня 2018 11:30

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України порушило справу за підозрою у вчиненні узгоджених антиконкурентних дій компаніями ТОВ «Спецбуд-Плюс» та ТОВ «Північно-український будівельний альянс» під час проведення тендеру на ремонт Шулявської розв’язки в Києві.

Про це повідомляє прес-служба обласного відділення АМКУ.

Зазначається, що розгляд справи розпочався після відповідного розпорядження адміністративної колегії відомства від 29 серпня.

АМКУ вбачає в діях зазначених компаній ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, а саме «антиконкурентні узгоджені дії, які стосуються спотворення результатів торгів».

Нагадаємо, у розслідуванні проекту «Схеми» йдеться, що тендер на реконструкцію Шулявської розв’язки розіграли між собою компанії з орбіти народного депутата з групи «Воля народу» Максима Микитася, який літав на приватному літаку разом з міськголовою Києва Віталієм Кличком.

Увечері 27 лютого 2017 року в Києві обвалилася частина Шулявського шляхопроводу.  Як повідомили в «Київавтодорі», причинами обвалу мосту є пожежі, які сталися раніше біля шляхопроводу чи під ним, а також корозія бетону. Як заявив тоді міський голова, аварійним міст визнаний не був, однак були зафіксовані порушення правил експлуатації.

За повідомленням голови Інституту комплексного проектування об’єктів будівництва, розв’язку на Шулявці відремонтують протягом 2 років.

https://hromadske.ua/posts/amku-vidkrylo-spravu-cherez-mozhlyvu-zmovu-pry-provedenni-tenderu-na-remont-shuliavskoho-mostu