Третина українців ще думає, за кого голосувати на виборах президента

28 Серпня 2018 09:04
Більше як 30% українців ще не визначилися, за кого голосуватимуть на виборах Президента, ще 5% не голосували б взагалі.

Такі дані соціологічного опитування оприлюднив директор компанії Seetarget, яка проводила дослідження, Олексій Боровський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, згідно з результатами соцопитування 30,6% респондентам “важко відповісти”, за кого вони будуть голосувати на майбутніх президентських виборах, ще 5,1% громадян зазначили, що не голосували би взагалі.

Що стосується парламентських виборів, то в цьому випадку 23,7% опитаним “важко відповісти”, за яку партію голосуватимуть, а 5,2 % громадян не брали би участі в голосуванні.

Водночас респонденти назвали п’ять ключових характеристик для образу ідеального політика: лідер, здатний зупинити війну, нетерпимий до корупції, компетентний та розуміє економіку, відстоює інтереси простих людей та знає, як управляти країною.

Відповідно до даних соцопитування найбільш актуальною проблемою для держави 77% респондентів назвали військовий конфлікт на Сході. Крім того, половина опитаних відмітила ключовою проблемою корупцію та хабарництво у владі. Безробіття в державі турбує третину респондентів, низькі зарплати й пенсії – 19 %, недостатній рівень соціального захисту – 16 %.

Думки опитаних громадян щодо того, чи може Україна самостійно вирішувати свої проблеми розділилися майже порівну: 45,4% вважають, що Україна зможе самостійно подолати свої внутрішні труднощі, а 42,3% – що Україна потребує для цього міжнародної підтримки.

Також респондентів запитували щодо продажу земель сільськогосподарського призначення, проти якого висловилися майже 80% опитаних.

Опитування проводилося з 26 липня до 17 серпня 2018 року компанією Seetarget методом особистих інтерв’ю (face-to-face). Дослідження охопило 24 області України та місто Київ за винятком тимчасово окупованих територій АР КРИМ, Донецької та Луганської областей. Було опитано 2627 респондентів з 63 міських та 105 сільських населених пунктів. Похибка вимірювання складає не більше 1,92%.

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2525316-tretina-ukrainciv-se-dumae-za-kogo-golosuvatime-na-viborah-prezidenta.html