Чому діти і дорослі часто хворіють восени?

5 Вересня 2018 14:00

Багатьма фахівцями давно помічено, що в міжсезоння, а особливо восени, люди хворіють на простудні та вірусні захворювання, в тому числі на грип, набагато частіше, ніж навіть взимку. Чому так трапляється – читайте далі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Експерти кажуть, що настання холодів передбачає носіння теплого одяг. Однак, навіть одягнувшись відповідно до погоди, захистити себе від простуд вдається не кожному. При різкій зміні температури навколишнього середовища захисні сили організму слабшають, а організм не встигає адаптуватися до холоду.

Друга, не менш важлива причина ослаблення імунітету в осінній період – це обстановка на робочому місці. Якщо в приміщенні, де люди працюють, повітря не циркулює і сама кімната провітрюється рідко, це тільки на руку бактеріям, які обожнюють подібне. Непровітрюване приміщення – це теж причина частих застуд працівників. Так, і дітей у дитячих садах і школах теж.

І третя причина, незважаючи на всі позитивні моменти, які несе нам літо, криється саме в ньому. У теплу пору року в легенях кожної людини знижується вироблення захисного слизу, який зобов’язаний охороняти нас від попадання вірусів у організм. Це і стає причиною миттєвого захворювання ГРЗ і ГРВІ за найменшого чхання сусіда у громадському транспорті або за столом у офісі. Та ж ситуація і з дітьми. Потрапляючи в колектив після літніх канікул і відпусток, вони починають швидше піддаватися впливу вірусів.

http://nashamama.com/infekcii/36474chomu-diti-i-dorosli-chasto-hvoriyut-voseni.html