Чи допомагає зелений чай побороти рак?

19 Вересня 2018 14:00

Група дослідників з Великобританії прийшла до висновку про те, що зелений чай матчу володіє величезним цілющим потенціалом, що робить його застосування ефективним для цілого ряду терапій. В тому числі, вважають фахівці, він може допомагати в лікуванні найпоширенішого виду раку – раку грудей.

“Досить низькі концентрації зеленого чаю сорту матчу здатні припиняти розвиток злоякісних клітин раку грудей. Компоненти цього чаю пригнічують окислювальний мітохондріальний метаболізм”, – заявили, зокрема, автори роботи, вчені Салфордського університету.

Дослідники відзначають, що молекулярний механізм дії цього виду чаю маловивчений і потребує додаткових дослідженнях. У своїй роботі фахівці використовували технологію метаболічного фенотипування. З її допомогою вони змогли визначити, що чай матчу позбавляє ракові клітини можливості отримувати з організму “паливо” для свого зростання у вигляді поживних речовин, і ті в результаті стають неактивними, а потім вмирають.

За словами фахівців, витяжки з чаю цілком здатні замінювати хімічні речовини, що застосовуються в імуносупресорів на кшталт рапаміцину, який використовується онкологами для купірування зростання метастазів деяких ракових клітин.

https://svidok.online/vcheni-rozpovily-chy-dopomagaye-zeleny-j-chaj-poboroty-rak/