Микола Томенко пояснив найбільші помилки кандидатів передвиборчих перегонів

19 Вересня 2018 09:00

Кандидати в президенти, які проходять до другого туру, часто втрачають голоси суміжного електорату через надмірну критику своїх опонентів.

Це зауважив політик і громадський діяч Микола Томенко в ефірі хард-ток-шоу «DROZDOV» на телеканалі ZIK.

«Сьогодні Анатолій Гриценко перебуває в непростій ситуації, адже є невигідним кандидатом і для Порошенка, і для Тимошенко. Можливо, його зіб’ють із перевиборчої гонки за рахунок негативних інформаційних вкидів. Утім найбільша помилка Гриценка – це те, що він, образно кажучи, «вийшов із кулеметом і почав стріляти у всіх», – зауважив Микола Томенко.

Тобто, пояснює він, Гриценко вийшов у публічний простір й одразу ж почав звинувачувати абсолютно всіх у провальній політиці.

«Чоловік, який був щонайменше в уряді Тимошенко, Єханурова та Януковича, не повинен займатися таким моралізаторством. Така сама проблема була і в Юлії Тимошенко в 2010 році, коли вона всіх атакувала. І після того, як вона пройшла до другого туру, весь її потенційний електорат проголосував за іншого кандидата, оскільки Тимошенко злісно критикувала всіх кандидатів першого туру.

На місці Гриценка я би говорив, що є достатньо політиків як з нового покоління, так і зі старшого, з якими можна працювати. Тобто потрібно не атакувати ворогів, а більше говорити про свої плани та стратегії», – порадив Микола Томенко.

https://zik.ua/news/2018/09/18/mykola_tomenko_poyasnyv_naybilshi_pomylky_kandydativ_peredvyborchyh_1409109