Микола Томенко: Україні потрібна нова професійна, патріотична і порядна влада, а не нова Конституція

27 Вересня 2018 09:02

Про це на прес-конференції у Рівному заявив  лідер партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко. Захід відбувся в рамках всеукраїнського туру, на якому команда Громадського руху “Рідна країна” презентує в містах України концепцію «Український Президент 2019. Як створити парламентсько-президентську республіку за 100 днів», розроблену спільно з провідними науковцями та експертами.

“Нині маємо думати про нову владу, а не мріяти про нову Конституцію. Коли ми кажемо про нову владу, то маємо на увазі професійну, патріотичну і порядну владу. І головна проблема не в застарілій Конституції чи поганих Законах, а в нахабній і корупційній ментальності нинішньої влади, яка не дотримується ні Конституції, ні Законів. В свою чергу, суспільство копіює таку «правову культуру» влади вже на нижчому рівні .Отож, спроба нав‘язати фейковий порядок денний про пріоритетність внесення змін до Конституції про НАТО, про парламентську республіку з одного чи президентську з іншого – це боротьбу за «комунізм» в новій упаковці,” – розповів політик.

Микола Томенко також закликав обєднатися проукраїнські та проєвропейські політичні сили для того, щоб обрати єдиного достойного кандидата та програму.

“Для нашої команди Громадського руху «Рідна країна» надважливо формування реального порядку денного для президентської кампанії. Тому ми звернулися до опозиційних політиків проукраїнської, проєвропейської орієнтації спільно сформувати суспільнозначимий порядок денний, програму дій і команду, яка здатна її зреалізувати, а не боротися між собою у кого більша кількість “бігморд” і політичної реклами.
Бо варто змінювати не лише владу, а й країну! Ще є час, до грудня!”

https://ridna.in.ua/2018/09/26/mikola-tomenko-ukrayini-potribna-nova-profesiyna-patriotichna-i-poryadna-vlada-a-ne-nova-konstitutsiya/