Найпростіший спосіб отримати міцну пам’ять

27 Вересня 2018 14:00

Спільне дослідження вчених з США і Японії, звіт про який опублікував журнал Proceedings of the National Academy of Sciences, показало: зробити пам’ять міцнішою зовсім неважко. Цьому може допомогти навіть проста десятихвилинна розминка.

Дослідники (співробітники Каліфорнійського університету в Ірвайні і Університету Цукуби) встановили, що десятихвилинна зарядка дозволяє зробити зв’язок між частинами мозку, відповідальними за формування та зберігання спогадів, більш міцним. Це продемонстрували випробування на добровольцях, чию мозкову активність вчені відстежували за допомогою томографа.

Виявилося, що невеликого фізичного навантаження цілком достатньо для того, щоб відділи мозку, що наділяють людину здатністю до запам’ятовування інформації, почали краще функціонувати. Зокрема, за словами дослідників, у людей зразу після розминки «інтенсифікувалася взаємодія зубчастої звивини в гіпокампі і областей кори, пов’язаних з роботою пам’яті».

Нейробіологи відзначають: десятихвилинна зарядка дала моментальний ефект зміцнення пам’яті. Вони допускають, що фізична активність може сприяти утворенню нових клітин на ділянках мозку, відповідальних за якість пам’яті.

https://ukrhealth.net/najprostishij-sposib-otrimati-micnu-pamyat/