У Китаї стартували Дні культури України

25 Вересня 2018 16:40
Міністр культури України Євген Нищук і міністр культури та туризму КНР Ло Шуган офіційно відкрили у Пекіні “Дні культури України”, які триватимуть до 19 листопада.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Китаї.

“25 вересня в Пекіні міністр культури України Є.Нищук і міністр культури та туризму КНР Ло Шуган офіційно відкрили “Дні культури України в Китаї”, – йдеться у повідомленні.

Як поінформували у посольстві, заходи в рамках “Днів культури” розпочались урочистим відкриттям виставки пам’яток культури та декоративно-прикладного мистецтва з музеїв України “Кольоровий розмай у золотому вінку” в найбільшому й найпрестижнішому архітектурно-художньому музейному комплексі Китаю “Гугун”.

Програмою “Днів культури” передбачено також виступи Національного заслуженого академічного народному хору України ім. Верьовки, виставка робіт відомого українського фотохудожника В.Козюка, майстер-класи Петриківського художнього розпису.

Крім того, 27-28 вересня у рамках “Днів культури” українська делегація візьме участь у Міжнародному культурному ЕКСПО “Шовковий шлях” у м. Дуньхуан, де Україна буде представлена як головна країна-гість.

Заходи в рамках “Днів культури України в Китаї” триватимуть до 19 листопада.

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/2545125-u-kitai-startuvali-dni-kulturi-ukraini.html