В Україні хочуть посилити контроль за будівельними організаціями

27 Вересня 2018 15:25

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ оголосило, що підвищить контроль за видачею ліцензій будівельним компаніям та виконавцям будівельних робіт.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби уряду.

Зокрема, зазначається, що раніше питання ліцензування будівельних організацій було у повноваженні саморегулівних організацій, створених самими будівельними компаніями. Наразі в уряді пропонують повернути це питання до повноважень Мінрегіону.

«Саморегулівні організації зловживають також і при навчанні та видачі сертифікатів спеціалістам за відповідними напрямами, що у подальшому призводить до розроблення неякісної проектної документації та надання експертних звітів щодо проектів будівництва», — йдеться у повідомленні.

Наразі дана ініціатива перебуває на етапі розробки відповідного рішення Кабміну. В той же час, Мінрегіон ініціював подальше спрощення процедури так званої «будівельної амністії» для маленьких будинків у сільській місцевості.

Нагадаємо, що 22 березня Верховна рада схвалила закон, який дозволяє узаконювати побудовані без дозволу приватні будинки. За відповідне рішення тоді проголосувало 276 депутатів.

Також напередодні, 24 вересня, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував проведення податкових перевірок у компаніях-забудовниках. На думку Гройсмана, компанії будують тисячі квадратних метрів житла, при цьому не сплачуючи податків.

https://hromadske.ua/posts/v-ukraini-khochut-posylyty-kontrol-za-budivelnymy-orhanizatsiiamy