В УКРАЇНІ ЗАПРАЦЮЄ ГАРЯЧА ЛІНІЯ З ПИТАНЬ ПОРУШЕНЬ ПРИ НАДАННІ СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ

28 Вересня 2018 16:39

Невдовзі українці зможуть повідомити про факти порушень, шахрайства та корупції під час надання соціальної підтримки та отримати консультації.

Для цього потрібно зателефонувати на “гарячу лінію”, яка запрацює у рамках проекту “Справедлива підтримка”, що реалізується Міністерством соціальної політики України. Про це йдеться на сайті Міністерства.

За номером “гарячої лінії” можна буде повідомити як про випадки незаконного отримання соціальної допомоги з боку громадян, так і про факти порушень та корупції з боку посадових осіб, відповідальних за надання підтримки від держави.

Нині іде фінальне налагодження функціоналу “гарячої лінії”. Вже у жовтні її телефонний номер з’явиться на сайті Мінсоцполітики та у ЗМІ. Дізнатися його також можна буде через місцеві управління соціального захисту населення. Усі дзвінки з території України – безкоштовні.

За словами Генерального директора Директорату сім’ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталія Музиченка, аналогічні “гарячі лінії” успішно діють у більшості країн Європи.

https://misto-tv.poltava.ua/news/32340/