Відбувся перший фестиваль для батьків “Smart Fest: Освіта”

8 Вересня 2018 11:02

У просторі сімейного відпочинку Kacheli на ВДНГ відбувся перший фестиваль для батьків “Smart Fest: Освіта”. Захід організувала команда мам з групи MamaInBusiness.

“Мета Smart Fest: Освіта – розширити знання батьків про можливі способи навчання і розвитку їхніх дітей. Сучасні батьки часто шукають центри для всебічного розвитку своїх малюків, цікавляться новими трендами в освіті і вихованні. Саме тому ми вирішили максимально надати необхідну інформацію в одному заході. Такі проекти потрібні, оскільки це унікальна нагода для того, щоб батьки і діти мали змогу разом цікаво і насичено провести час, навчитися чомусь новому. Батьки більше дізнаються про розвивальні та освітні центри, можуть подивитися на здібності і інтереси своєї дитини”, – розказує Gazeta.ua психолог проекту MamaInBusiness Ірина Губеладзе.

Під час своїх виступів психологи, педагоги, спеціалісти у сфері освіти розповіли про сучасні освітні тенденції, альтернативне навчання, критерії вибору навчальних закладів для дошкільнят і школярів. Особливу увагу приділили Новій українській школі, концепцію якої впровадили з нинішнього року.

Поки батьки отримували нові знання, діти мали змогу погратися, потанцювати, помалювати, ознайомитися з діяльністю різних дитячих центрів.

“Серед розваг були аніматори, аквагрим, демонстраційні фокуси від веселої науки, наукові експерименти, спеціалізовані майстер-класи від центрів. Зокрема, малювання, ліплення та ігри англійською мовою. “SmartFest:Освіта” від команди MamaInBusiness став символічним початком нового навчального року”, – каже Ірина Губеладзе.

З 2018-го діти навчатимуться 12 років за новими стандартами. Школа складається з 3 рівнів. Початкова освіта триватиме 4 роки. Середня – 5. Її учні здобуватимуть у гімназіях. Старша школа стане профільною та триватиме 3 роки. Учні зможуть обирати, де продовжити навчання: в академічному ліцеї чи професійному коледжі.

https://gazeta.ua/articles/life/_vidbuvsya-pershij-festival-dlya-batkiv-smart-fest-osvita/857986