Як створити диво: в Софії Київській влаштують майстер-класи народних ремесел

4 Вересня 2018 11:35

З 8 – 9 вересня у межах історичного фестивалю “Княжа родина” представлять програму “Коло майстрів”. На галявині заповідника “Софія Київська” буде створено міні-містечко майстрів, які влаштують майстер-класи для всіх охочих. Тут зможуть опанувати основи понад десяти видів традиційних українських ремесел – від гончарства до ліжникарства і мистецтва вибійки.

Презентація майстерні передбачає зустріч, розмову з майстром та мінілекцію про його ремесло. Відвідувачі фестивалю можуть дізнатися про особливості певного ремесла безпосередньо у майстра, поставити йому запитання, ознайомитися з його устаткуванням і виробами. Якщо ж хтось із відвідувачів хоче власноруч виготовити певний виріб, він може окремо домовитися з майстром., – розповідають організатори.

На учасників фестивалю чекатиму майстер-класи від:

Олени Кіслих, художниця працює в техніці смальтової мозаїки.

Наталки Кіщук, розповість  про технологію створення виробів із вовни та розкриє секрети створення гуцульських ліжників.

Левка Скопа, видатний український художник-реставратор, іконописець і мистецтвознавець розповість про особливості народної ікони та  іконопису на дереві.

Івана Бобкова, художник продовжує традицію київської школи кераміки, зокрема гончарної майстерні Ніни Федорової.

Анни Діденко, художниця продемонструє техніку лесування олійними фарбами, яка дозволяє створити патину часу та відтворити естетику барокової парсуни.

Ірини Пастернак, художниця займається розписом по дереву, керамікою, художньою емаллю.

“Мрії Марії”, арт-салон покаже, як створюються українські народні прикраси, зокрема жіночі намиста.

А також відбудеться майстер-клас унікального виду народного мистецтва у виконанні Оксани Білоус. Майстриня познайомить публіку з технікою вибійки – декорування тканини шляхом друку на полотні різноманітних   візерунків і орнаментів  за допомогою спеціальних дерев’яних кліше. Вона працює із практично  втраченим в Україні видом народного мистецтва.

https://vechirniykiev.com.ua/news/yak-stvoryty-dyvo-v-sofii-kyivs-kiy-vlashtuyut-mayster-klasy-narodnykh-remesel