Зміни зовнішнього вигляду, які говорять про хвороби

26 Вересня 2018 14:06

Проблеми з нормальним функціонуванням організму так чи інакше відбиваються на зовнішності. Про те, які зовнішні риси можуть сигналізувати про приховані захворювання, розповіла професор Маргарита Корольова.

Зокрема, за словами експерта, певні риси зовнішності можуть вказувати на гіпофункцію щитовидної залози, а також на ниркову дисфункцію. Про дані порушення свідчать набрякле обличчя, пастозні очі, бліда шкіра. У свою чергу ознаками гіпофункції щитовидної залози (гіпотірезоза) є тьмяне і рідке волосся в сукупності з надмірною вагою.

Зайва вага людини, підкреслила Королева, в загальному і цілому виявляється стартовим майданчиком для великого комплексу хвороб, що стосуються стану серцево-судинної системи, вуглеводного обміну і метаболічних процесів на різних рівнях. «Дуже тривожний знак неполадок зі здоров’ям – набряклі ноги. Можливі проблеми з боку серцево-судинної та ниркової систем », – застерегла Маргарита Корольова.

Також, на думку вченого, до розряду найбільш тривожних симптомів варто віднести гіперпегментацію на колінах і ліктях – вона часто свідчить про порушення вуглеводного обміну і схильності до цукрового діабету. Чого можна не побоюватися, це нерівній і рельєфній поверхні нігтьових пластин.

Подібні зміни в стані нігтів зазвичай говорять про нестачу мінералів та вітамінів, наприклад, кальцію – заповнити такий дефіцит нескладно за рахунок здорового раціону. Але в той же час експерт відзначила, що жовті склери на нігтях (а також в білках очей) вказують на проблеми з печінкою.

https://svidok.online/zminy-zovn0ishn-ogo-vy-glyadu-yaki-govoryat-pro-hvoroby/