5 простих порад, які допомагають краще спати

25 Жовтня 2018 14:03

Дослідження, спостереження і практика лікарів-сомнологів показують, що небезпеку порушень сну часто недооцінюють. Тим часом, з ними з віком стикаються практично всі люди. У деяких випадках можуть допомогти нелікарські заходи.

Зокрема, є експериментальні дані про те, що відмова від нічного одягу і сон голяка допомагають швидше засинати і роблять сон міцнішим. При такій свободі від стереотипів шкіра краще дихає, а тіло знаходить більш низьку температуру-це і сприяє засипанню.

Також для якісного сну не варто вживати перед сном алкоголь. Наукові дослідження підтверджують, що навіть незначні дози алкоголю скорочують фазу глибокого сну.

Вчені стверджують, що найздоровіший сон властивий людям, які мають звичку відходити до сну до півночі. Крім цього дуже корисно вести щоденник. Виявляється, комплекс, коли рука виробляє запис, і при цьому людина виливає на папір нав’язливі думки і тривоги, – дає хороший антистресовий ефект, розслабляє і допомагає міцніше спати.

Якщо є проблеми зі сном, подумайте, чи не занадто багато кофеїну ви вживаєте. Спробуйте заодно не вживати в другій половині дня ніяких продуктів і напоїв, що містять кофеїн.

Велике значення має і те, в якій позі ви зазвичай спите. Найкориснішою, в якій тіло отримує максимальний відпочинок, вважається поза на спині.

https://ukrhealth.net/5-prostix-porad-yaki-dopomagayut-krashhe-spati34632/