Корисні властивості пива: 6 причин сказати хмільному напою так

31 Жовтня 2018 14:00
Корисні властивості пива для здоров’я
1. Ущільнення кісткової тканини

За підсумками досліджень було встановлено, що пиво містить у своєму складі кремній. Але що такого дає організму людини цей хімічний елемент? Основними корисними властивостями кремнію є його здатність до з’єднання кісткової і м’язової тканин, у результаті чого перша ущільнюється. До речі, найбільшу кількість кремнію можна знайти саме в темних сортах пива, тому завдяки його вживанню ви зможете попередити остеопороз.

2. Зниження рівня холестерину

Коли ви п’єте пиво, тим самим збільшуєте кількість ЛПВЩ (ліпопротеїни високої щільності), так званого «хорошого холестерину». Чому корисно підвищувати концентрацію такого виду холестерину? Справа в тому, що ЛПВЩ знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань (на цілих 30%!) і атеросклерозу.

3. Зменшення ризиків розвитку діабету

Дослідження вчених довели, що якщо ви п’єте 0,3 л пива за день, то тим самим зменшує ризик появи цукрового діабету другого типу.

4. Боротьба з каменями в нирках

Та ж пляшка пива, випита за день, допомагає на 40% знизити ризики появи каменів у нирках.

5. Боротьба з раком

При дослідженні пива в хмелі у великих кількостях був виявлений ксантогумол. Завдяки даній речовині запобігається активація хімічних канцерогенів, і тим самим пригнічується ризик появи раку.

6. Запобігання слабоумства

До речі, той же ксантогумол може запобігти слабоумству людини, так як дана речовина по своїй суті — сильний антиоксидант. Отже, помірні дози пива допомагають мозку бути в хорошій формі.

Будьте уважні! Корисно тільки натуральне живе пиво і його вживання має бути помірним! Тепер же з повним правом, даним нам наукою, бажаємо вам тільки покращувати своє здоров’я з допомогою хмільного напою, отримуючи безперечне задоволення від його унікальних смакових якостей!

https://ukrhealth.net/korisni-vlastivosti-piva-6-prichin-skazati-xmilnomu-napoyu-tak/