Київські освітяни попросили прокуратуру розібратися з харчуванням у школах

9 Жовтня 2018 12:38

Із заявою до прокуратури звернулися юристи Солом’янського відділу освіти – з 1 жовтня ситуація з харчуванням школярів у цьому районі столиці стала критичною.

Про це повідомляє телеканал «Київ».

З початку цього місяця забезпечувати харчування дітей мала фірма ТОВ «Понтем Уа», яка виграла тендер, запропонувавши найнижчу ціну за гарячі сніданки – близько 7 грн.

Виявилося, що фірма не має ресурсів, аби забезпечувати харчування в навчальних закладах.

Так, весь минулий тиждень голодними лишалися тисячі дітей у різних школах столиці. І сьогодні їдальні трьох навчальних закладів закриті. А в 279-й школі готують їсти дієт-сестра та буфетниця.

«Нова компанія «Понтем Уа» повністю зірвала харчування. Вранці ніхто не вийшов із співробітників… Минулого тижня штату постійного теж не було, але принаймні приходили кухарі, які готували смачно. Знову ж таки, не вистачало посуду, після себе не мили кухню, не можна було звести: де продукти, які привезли, де яка документація на ті продукти», – розповіла в коментарі телеканалу «Київ» директорка школи № 279 Леся Дорош.

«У нас і на минулому тижні не щодня було харчування: з 5 днів ми могли годувати дітей лише 2, тож в п’ятницю харчування не було, сьогодні теж немає, і не відомо, чи буде завтра», – повідомила директорка спеціалізованої школи № 173 Людмила Мозаєва.

https://kyivtv.com.ua/stn/item/20626-kyivski-osvitiany-poprosyly-prokuraturu-rozibratysia-z-kharchuvanniam-u-shkolakh