Митрополит Московської церкви в Україні закликав архієреїв взяти участь в Об’єднавчому соборі

28 Жовтня 2018 10:39

Митрополит Черкаський і Канівський Української православної церкви Московського патріархату Софроній вважає, що для української церкви зараз настав вирішальний момент. На його думку, сьогодні можна зробити так, що «ніякого церковного розколу в Україні не буде». Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому»

За словами Софронія, якщо його собраття (з УПЦ МП – ред.) не погодяться, як це до цих пір роблять багато священиків, то «зроблять самі розкол і будуть винуваті в розколі в Україні».

Митрополит визнає, що нині обставини склались так, що і влада хоче єдності, і Константинополь постановляє це, тому варто скористатися цим.

«В Україні 12 тисяч приходів! А якщо додати УПЦ КП і УАПЦ, то це буде найбільша церква в усьому світі серед православних церков. У нас три лаври. У нас безліч вірян і монастирів, у нас надзвичайно багато ченців. Чому ми не можемо самі собою керувати?», – задається питанням єпископ. І звертається до представників Московського патріархату, щоб вони взяли участь в Об’єднавчому соборі.

https://glavcom.ua/news/mitropolit-moskovskoji-cerkvi-v-ukrajini-zaklikav-arhijerejiv-vzyati-uchast-v-objednavchomu-sobori–539609.html