Поліція посилить патрулювання біля церков 14 жовтня

12 Жовтня 2018 15:23

Глава патрульної поліції України Олександр Фацевич розпорядився збільшити кількість правоохоронців біля культових споруд 14 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

“Такі заходи пов’язані з тим, щоб не допустити можливих порушень публічного порядку і безпеки громадян, які братимуть участь у святкуванні Дня захисника України або релігійних відправах з нагоди релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці”, – зазначили у прес-службі.

За словами Фацевича, напередодні 14 жовтня у поліції відбудеться низка нарад щодо забезпечення правопорядку під час відзначення свят. Зокрема, така нарада відбудеться і в столичній поліції.

“Ці заходи мають на меті скоординувати дії підрозділів поліції у сфері забезпечення порядку та безпеки громадян, які братимуть участь у святкуванні або релігійних відправах”,- додали у відомстві.

“Є ряд нагальних питань, які маємо взяти на контроль і відпрацювати на повну силу і віддачу, щоб не допустити якихось провокацій, порушень публічної безпеки та порядку”, – зазначив заступник глави Нацполіції.

За його словами, необхідно наблизити наряди до всіх культових споруд, і звертати увагу на всі культові споруди без виключення, без приналежності до конфесій.

Раніше міністр МВС Арсен Аваков зустрівся з церковниками і пообіцяв не допустити релігійної ворожнечі.

https://www.pravda.com.ua/news/2018/10/13/7195053/