Російська церква відкололася від православ’я

16 Жовтня 2018 09:00

Російська православна церква прийняла рішення про повне припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом. Про це заявив керівник Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Волоколамський Іларіон за підсумками засідання Синоду Російської православної церкви в Мінську, повідомляє capital.ua.

«На сьогоднішньому засіданні священного Синоду було прийнято рішення про повний розрив євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом. Це було вимушене рішення, але іншого рішення не міг прийняти наш священний Синод, оскільки до цього вела вся логіка останніх дій Константинопольського патріархату», – заявив митрополит Іларіон журналістам.

Також було прийнято рішення «Просити патріарха Московського і всієї Русі Кіріла інформувати побратимів-предстоятелів помісних православних церков про позицію Російської Православної Церкви у зв’язку з загрозою руйнування єдності світового православ’я і закликати їх до спільного пошуку шляхів виходу із важкої ситуації».

Нагадаємо, Священний Синод Константинопольської церкви 11 жовтня визнав незаконною анексію Української церкви російською, припинивши дію указу 300-річної давності про передачу Київської митрополії Московському патріархату, зняв анафему з патріарха Київського Філарета і митрополита Макарія і підтвердив прихильність курсу на надання Україні автокефалії.

https://mind.ua/news/20189579-rosijska-cerkva-rozirvala-vidnosini-z-konstantinopolem